Az ásványokról

Az ásványokról

Ezen az oldalon az általam használt ásványokról, segítő hatásukról tudhatsz meg többet.

Itt csak olyan ásványokat találtok amikről 100%-ban állíthatom ,hogy eredeti! Nem minden ásvány kapható gyöngy formában(sokak állításával ellentétben)

Amennyiben bővebben szeretnél tudni róluk, kérdezz bátran a kapcsolat menüponton keresztül!

Figyelem! Az ásványok viselése nem helyettesít semmilyen orvosi vagy egyéb kezelést. Az ásványok feltételezett hatásait  szakirodalomban található leírások alapján tettük közzé. A webáruházban forgalmazott termékek nem minősülnek gyógyhatású készítménynek, nem gyógyászati célból értékesíti az ásványékszereket, így ilyen célú felhasználás csakis a vásárló saját felelősségére történhet, ezért áruházunk felelősséget nem vállal. Betegség esetén mindenképpen fordulj a megfelelő szakorvoshoz!

ACHÁT

Az achát földelő kő, érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremt.

Segíti a fizikai energia összpontosítását és stabilizálását.

A szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre, amelyek gátolják a szeretet elfogadását.

Fizikai hatása

 Segít  a  gyakori fejfájás ellen, de jó még láz, epilepszia, terméketlenség, bőrbetegségek, szembetegségek, gyenge látás, depresszió ellen is.

Erősíti a tüdőt, gyomrot, májat és az agyat.

Emésztésélénkítő hatása is van.

Nyugalomra, biztonságra, lelki érettségre, emberismeretre, fantáziára ösztönöz.

Jó még a  gyomorra, belekre, belső szervekre, méhre.

Segít az epilepszia ellen.

Az achátok ismert védőkövek, amelyek még jók kígyómarás és villámcsapás ellen is.

Megóv minket a rossz szellemektől és semlegesíti a mérgeket.

A fehér achát békeachátként is ismert, tiszta fehér színén keresztül békés és nyugtató energiát kölcsönöz, ami megszabadítja a fej és szív területet a nehéz terhektől.

Újra nyugodt és tiszta gondolatokat hoz és feloldja bennünk a szorongást és a nyugtalanságot.

 
Lelki hatása

Ha a lakásunkban kitesszük egy helyre, felfogja a negatív energiákat és távol tartja a haragot az emberektől.

Segít a hirtelen harag ellen, vizsgadrukknál, tanulási nehézségeknél, támogatja az eszességet és a szakmai alkalmasságot.

Az achátban a gyerekek erős nyugalmat és biztonságot találnak.

AMAZONIT

 
 
 

Hatása 

-Az amazonit erős nyugtató hatást gyakorol az idegrendszerre.
-Hasznos a csontritkulásra, a fogszuvasodásra, a kalciumhiányra.
-Helyreállítja az anyagcsere folyamatokat.
-Segíti a kalciummal összefüggő problémákat megoldani.
-Oldja az izomgörcsöket.
-Helyreállítja a pajzsmirigyműködést.
-Megnyitja a harmadik szemet, és utat enged a megérzéseknek.

 
 

AMETISZT

Az egyik kedvenc ásványom! Az erős lilától a fehéres halványliláig megtalálható. Hatása széleskörű és pótolhatatlan! Hölgyeknek az egyik kötelező ásvány.

Az AMETISZT LELKI HATÁSA: Rendkívül erős védő kő!  Érzelmi kiegyensúlyozottságot ad!

-segíti az öntudatra ébredést és megkönnyíti a döntések meghozatalát

-fokozza a testi erőt  az önbizalmat

-mélyíti a meditációt

-megszünteti az álmatlanságot és a rémálmokat

-megszünteti a mértéktelenséget és a függőséget

-médiumi-kő,  segíti a megérzések tudatosítását, felszínre hozza egyéb rejtett médiumi képességeinket, és segíti az ok-okozat törvényeinek megértését

-fejleszti a vizualizációt is, így segíti pl. az álmaink tudatosítását és értelmezését is

-erősíti a szeretet és az önzetlen szolgálat kialakítását

-segíti a koncentrációt, ezáltal könnyíti a tanulást

-elűzi a félelmet, haragot, szorongást

-enyhíti a szomorúságot a bánatot

GYÓGYHATÁSA:

-rendkívül jótékony hatással van az agyra, nyugtatja vagy épp frissíti a kívántnak megfelelően. Segíti az összpontosítást, így jó szétszórtság ellen is!

-idegnyugtató hatású, segít hiperaktivitás esetén is

-jó hatással van az idegfájdalmakra és oldja az izomfeszültséget is

-fokozza a belső elválasztású mirigyek működését, a kiválasztó és tisztító szerveket és az anyagcserét, így jó pl. fogyókúrához, tisztító-kúrákhoz

-jó vérnyomás-szabályozó, jó hatással van a véredényekre, artériákra, erősíti a szívet

-erősíti az immunrendszert

-jó a tüdő és légúti megbetegedések megelőzésére

-enyhíti a fejfájást, de szinte minden szinten csökkenti a fájdalmat, legyen az fizikai, pszichés, vagy szellemi fájdalom

-old minden görcsös állapotot pl. menstruációs görcs, gyomorgörcs

-elősegíti a termékenységet, segít a terhesség alatt is

-cisztás ,daganatos betegségeknél nagy segítség

-izületi gyulladás hatékony segítsége

 

AQAUMARIN

Gyógyítókő és drágakő is egyben. Kékeszöld színének és a vízhez hasonló visszatükröződésének köszönhetően az akvamarin már az ókorban is keresett volt, amikor még népszerűbbek voltak a kékeszöld drágakövek.

Fizikai hatása

Szabályozza a hormonháztartásunkat, irányítja az enzimek és a hormonok termelődését. Erősíti immunrendszerünket, megóv az érelmeszesedéstől, izomgyengeségtől és a csontok törékenységétől, merevségétől.

Bőrallergiát is lehet vele kezelni.

Hasznos  még torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra, összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a növekedést.

Általános frissítő hatása van.

Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit.

Jótékonyan hat a szemre.Egyaránt segítséget jelent a rövid- és a távollátásra.

Lelki hatása

Fokozza a magabiztosságot és csökkenti a depresszív hangulatokat. Erősíti a szerelmet és a hűséget. Párkapcsolatban kifejezetten jó, hogy ha mindkéttőjüknél van egy-egy akvamarin, mert a nehezebb pillanatokban is szükséges erőt kölcsönöz.

Támogatja a kitartást és a túlélési képességet. A mindennapi tevékenységekben széles látókört és előrelátást ajándékoz, célratörővé tesz.

Angyal aura kvarc

Az aura kvarcokat  természetes hegyikristály és fémek pontosabban arany, platina,titánium, indium… kombinációja lévén hozzák létre.A nemesfémek kölcsönhatásba lépnek a kvarccal, így kölcsönösen energetikailag támogatják egymást és fantasztikus energiák keletkeznek.

-Nagyon magas erejű kő!

-Tisztítja és egyensúlyba hozza a csakrákat.

-Aura védő

-Stresszoldó

Hatalmas energiái miatt szinte minden betegségre jó!

AVENTURIN

Kevésbé kedvelt ásvány pedig nagyon hasznos.

Fizikai hatása

Ösztönzi az anyagcsere folyamatokat, segít haspuffadásnál, telítettségnél, illetve székrekedés és hasmenés is remekül kezelhető aventurinnal. A belekre kifejtett hatása azonban másképp is megnyilvánul.

Hatással van a zsíranyagcserére is, így segítheti a felesleges zsír lebontását.

Jó bőrallergiák, akne, ekcéma, kiütések ellen. Pattanások kezelésére is alkalmas. Leégéskor is hasznos, hűsítő hatása van.

A zöld aventurin segít hajhullásnál, korpásodásnál, törékeny hajnál. Visszavezeti a káliumot, ami javítja az áteresztő-képességet.

Lelki hatása

Megnyugtatja a szívet, feledteti gondjainkat, segíti a nyugodt alvást. Kiegyensúlyozottságot hoz az idegrendszerünkbe, mivel zöld színén keresztül nyugtató és lazító hatása van az egész testre. Ezáltal csökkenti a szívpanaszokat is. Segít a mélyen ülő félelmek és merevség ellen, erősíti az önbizalmat, fokozza a lelkesedni tudás képességét. Hozzásegít a jókedvhez, stressz mentessé tesz.

Nyugtató hatásán keresztül erősíti a humorérzékünket és segít pozitív gondolkodásban. Viselőjét alkalmazkodó-képessé és toleránssá teszi. Segít például konfliktusoknál, az egyszerű megoldást megtalálni. Megnyitja a szívet az élet szép dolgaira és erősíti az érzékelést.

Viselőjének bátorságot, friss optimizmust, ambíciót és céltudatosságot ajándékoz. Segít megismerni az igazi barátokat és megőrizni ezeket a barátságokat.

Szembesít önmagammal, segít oldani a gátokat,félelmeket,megtanít önmagunkat szeretni. Megváltoztatja a gondolatainkat,hiszen ha saját magunkat nem szeretjük,hogy szeressenek mások minket? Az aventurin rámutat az élet szép oldalára,hogy mindenki úgy tökéletes ahogy van. Mindenki szerethető,én is!

 

BRONZIT

 

Segítség krónikus kimerültség esetén .
Jó hatással van az idegekre (megnyugtat), stressz ellen.
Csillapítja a fájdalmat.
Bőrproblémákra is tökéletes.
Mágikus védőkő, átkok ellen hatásos, mivel visszafordítja a negatív gondolatokat és a rosszindulatot. Ráadásul azt felerősítve küldi vissza a „feladóhoz”.
Csökkenti a határozatlanságot és bizonytalanságot.
Pozitív energiával tölt fel.

CITRIN

A hatalmas ,csodálatos citrin.

A Nap erejét hordozza ez a rendkívül jótékony hatású kő. Meleget és energiát ad, nagyon kreatív. Azok közé a kristályok közé tartozik, amelyeket sosem kell tisztítani. Elnyeli, átalakítja, szétszórja és a földeli a negatív energiát, ezért fokozottan védi a környezetet.

Az élet minden szintjén energiával tölt fel.

Mivel az aurát védelmezi, hatékony jelzőrendszerként használható, hogy képesek legyünk megvédeni magunkat. Tisztítja a csakrákat, különösen a napfonat– és a köldök csakrát. Aktiválja a korona csakrát, és utat enged a megérzésnek.

A citrin tisztítja, egyensúlyba hozza a finomtesteket, és összehangolja azokat a fizikaival.

A gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, sikert és mindent, ami jó. Boldog, nagylelkű kő. Arra ösztökél, hogy megosszuk másokkal azt amink van, s mindeközben segít abban, hogy megtartsuk a vagyonunkat. Megvan ahhoz az ereje, hogy örömben részesítse mindazokat, akik fogékonyak erre az érzésre. A citrin körül bánatnak és negatívvitásnak nincs helye. Hatásosan simítja el az egy közösségen vagy a családon belüli nézeteltéréseket.

Lelki hatása: a citrin növeli az önérzetet és az önbizalmat, és megszünteti az ártó tendenciákat. Hangsúlyozza az egyéniséget, fejleszti az eltökéltséget, serkenti a kreativitást és segíti az önkifejezést. Kevésbé leszünk tőle érzékenyek, különösen a bírálatra; viszont előmozdítja az építő jellegű kritikát. Ösztönzi a pozitív beállítottság fejlődését és az optimista előretekintést; így lehetővé teszi, hogy haladjunk előre az áramlással, ne pedig a múlton rágódjunk. Ez a kő elősegíti az új tapasztalatok élvezetét, és a legjobb megoldás megtalálásáig támogatást nyújt az összes lehetséges út feltérképezéséhez. A citrin fokozza az életörömöt. Megszünteti a negatív jellemvonásokat, a félelmeket és a legmélyebb szinten található érzéseket. Legyőzi a felelősségtől való félelmet, és megállítja a haragot. Ez a kő segít abban, hogy belesimuljunk az érzések áramlásába, és érzelmileg kiegyensúlyozottakká váljunk.
Kitűnő a depresszió, a félelmek és a fóbiák legyőzéséhez. Erősíti a belső nyugalmat, így a bölcsesség érvényre juthat. Segít az információk feldolgozásában, a helyzetek elemzésében, és a pozitív irányba terelni ezeket. Tudatára ébreszt a magasabb rendű tudatnak.

Fizikailag:
A citrin kiváló az energiával való feltöltéshez és újra töltéshez. Fokozottan jótékony hatású krónikus fáradtság szindróma esetén, és visszafordítja az elváltozással járó betegségeket. A citrin serkenti az emésztést, a lép és a hasnyálmirigyet. Megszünteti a vesék és az epe fertőzéseit, gyógyítja a szemproblémákat, serkenti a vér áramlását, méregteleníti a vért, aktiválja a csecsemő– és egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet. Melegítő hatása van és erősíti az idegeket. A citrin mint eloszlató enyhülést hoz a székrekedésre, és eltünteti a cellulitist. Elixírként jótékony hatású a menstruációs problémákra és a klimax tüneteire (például a hőhullámokra), egyensúlyba tartja a hormonokat és a mérsékli a fáradságérzetet.

 

CSERESZNYEKVARC

A cseresznyekvarc, vagy másképpen eperkvarc a hegyikristály egyik változata, amely magában hordozza a kristályok általános tulajdonságait

Lelki gyógyhatása: A cseresznyekvarc növeli a koncentrációs képességünket, kitűnő választás a tanulás hatékonyabbá tételéhez.

Növeli a szeretet irányi igényünket, illetve a szeretni tudásunkat. Fokozza a szerelmi vágyat és segít harmonikusabbá tenni szerelmi viszonyunkat.

Segítségével felismerhetjük belső igényeinket és megtanulhatjuk integrálni azokat. Ez javítja életminőségünket, és fokozzaéletörömünket.

Enyhíti a szorongást.

Fizikai gyógyhatása:  Erősíti az immunrendszert, még a fertőzés kezdeti szakaszában képes megakadályozni a betegség kitörését. Szabályozza a vérkeringést.

FLUORIT

 
 
 
Az én ásványom! A mindenem. Olyan ereje van amit semmi mással nem tudok pótolni. Minden nap rajtam van. Ha elfelejtem felvenni a testem hamarosan üzen..hahó a karkötő? És a színe …hihetetlen szép a lilától a zöldig!
 
Nézzük mit tud 🙂
Ahogy a nevében is benne van a kőben fluorit található így hatással van a csontokra!
Megjavítja a káros DNS-eket.
Segíti a légutak ,tüdő gyógyulását.
Gyógyítja a bőrt.
Enyhíti az ízületi gyulladást és a gerinc sérüléseit.
 
Lelki:
 
ERŐS VÉDELMEZŐ KŐ!!!
Tisztítja az aurát
A fluoritot olyan embereknek is   javaslom, akik igyekeznek a  magasabb szintekkel kapcsolatot teremteni.
Erős koncentráció növelő!
 
 

FÜSTKVARC

 
 

Az egyik legjobb védelmet adó, földelő kő, éppen ezért is köti az alternatív gyógyászat a Gyökér csakrához. A kő spirituális energiája megnyugtat, ezáltal segít, hogy a mindennapi stresszel szemben ellenállóbbak legyünk. Támogatja a pozitív gondolatokat.

LELKI HATÁSAI: a leghatékonyabb földelő kő

Bátorságot ad a problémákkal való szembenézéshez és csökkenti a hibázás miatti aggodalmainkat. Fokozza bennünk az élni akarást, ezáltal növeli a terhelhetőséget is.

A felénk ható negatív energiákat „csapdába ejti”, semlegesíti és szétoszlatja, a pozitívokat pedig felerősíti.

Segít megválni olyan dolgoktól, amik már nem szolgálják a fejlődésünket, így azokat az embereket is távol tartja tőlünk, akik csak érdekből voltak eddig velünk

Növeli az álmaink intenzitását, és mélyíti a meditációt. Jó kő kristály-jósláshoz is, fejleszti a megérzéseket és az éleslátást

Fokozza a koncentrációt, azáltal hogy lecsendesíti az elmét. 10-15 percig kézben tartva és relaxálva kitűnően csökkenti a stresszt

FÜSTKVARC GYÓGYHATÁSA:

Megnyugtatja az idegeket, növeli a stressz-tűrést, csökkenti a félelmet, a depressziós hangulatot. A nehéz időszakokban is nagy lelki nyugalmat ad.

Általános fájdalomcsillapítóként is használható. Főleg a has, a csípő- és lábbetegségeken segít, de erősíti a hátat is

Jótékonyan hat az izom- és kötőszövetre. Segít az ízületi problémákon, azáltal, hogy feloldja az ízületi lerakódásokat.

Minden szinten elősegíti a méregtelenítését és az árványi anyagok felszívódását

Serkenti a hormontermelést

Segíti a szexuális energiák helyes áramlását, és növeli a férfiasságot, mivel tisztítja a Gyökércsakrát

Lélekerősítő hatása van nőgyógyászati daganatos elváltozáson átesettek pszichés utókezelésekor, mivel nagymértékben esősíti az önelfogadást!

Radioaktív tartalma miatt segít a kemoterápia vagy sugárkezelés utófázisaiban is.

GRÁNÁT

Gyógyhatása :
A gránátok segítenek a test gyulladásos folyamatainak és a sebek gyógyulásában.
Energiát adnak, növelik az ellenálló erőt, mert élénkítik az immunrendszer működését.
Fokozzák a kitartást és segítenek a nagyobb aktivitásban.
Élénkítik a szívet és a vérkeringést.
A gránátok használata valójában az összes szervet serkenti.
Ez megkönnyíti szervezetünk számára a méregtelenítést is.
Hatnak a vérre is, javítják a vérképet, segítenek a vér betegségeinek legyőzésében.
Óvnak az érelmeszesedéstől is.

Lelki gyógyhatása:
A Gránát segít elengedni azokat a dolgokat, amelyek már nem szolgálják jóllétünket és előrejutásunkat. Megszabadít a belénk rögzült dogmáktól, új szemléletre nyitja rá szemünket. Csillapítja a szorongást, nyugtalanságot. Nehéz időkben támogatást nyújt, segít túlélni a megpróbáltatásokkal terhes időszakokat. Képes feléleszteni a szerelem lángját, és az összetartozás érzését, hozzájárul a családi boldogsághoz.

HEGYIKRISTÁLY

A harmadik kedvencem és a Hölgyek 3. kötelező ásványa. Akik ismerik a munkáimat tudják,hogy szinte mindenkinek teszek a karkötőjébe. Mit szoktam röviden mondani? „A legerősebb ásvány!Minden betegségre segítség. Negatív energiát taszít, pozitívat vonz. Felerősíti a többi ásvány hatását.”

De nézzük bővebben.

A legismertebb ásványok közé tartozik.  Mindig színtelen,átlátszó de az átlátszóságot a belsejében lévő természetes repedések, zárványok zavarhatják. Minél átlátszóbb annál értékesebb, drágább tárgyat készítenek belőlük, leginkább ékszereket.   Sajnos könnyen utánozzák a közönséges üveggel, a kristály elnevezés pedig megtévesztő a különböző üvegtermékek miatt. Az ezotériában a legsokoldalúbban használt ásvány. Az általános erősítő és energetizáló hatása mellett tértisztítás, negatív energiáktól való védelem és még számtalan használati lehetősége van.

Fizikai gyógyhatása

Sok betegségre használható, szinte mindent lehet vele kezelni.

Segít a gyomor- és bélproblémáknál, láz esetén is.

Negatív energiák, elektroszmog, vízér, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen is jó.

Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.

Segít a rosszullét ellen. Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert.

Menstruációnál, influenzánál új energiát ad. Segít az érzéketlen testrészek javulása esetén.

Éppolyan jó hatása van fejfájásnál, porckorong-problémánál, szívinfarktusnál és szempanaszoknál, mint pajzsmirigy-megbetegedéseknél, bőrbetegségeknél, hátfájdalmaknál, emésztési problémáknál és túlsúlynál.

Hatásos vérzéscsillapító és jó hatással van a vérünkre.

Megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, így javíthatunk a rendszeres használatával a szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon.

Vitalizál és ezenkívül jó a bőrre, hajra, körmökre, ízületre, csontokra is.

Jó hatással van még a lépre, szívre, hólyagokra, pajzsmirigyre és még sok másra.

Rendszeres használatával komolyabb betegségeket is lehet vele kezelni mint például a leukémiát, emésztési zavarokat, fekélyesedést, fertőzéseket, hormonzavarokat, egyensúlyzavarokat és az epilepsziát.

Lelki gyógyhatásai

A hegyikristály egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat sugároz. Személyiségfejlesztő hatása van és felszabadít a stressz alól. Figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Stabilizálja és megtisztítja az aurát. A tiszta értelem köve is. Alkalmas még a kifejező erőnk és ellenálló képességünk növelésére. Testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott. Hisztéria ellen is jó.Pozitív energiát vonz,negatívat taszít!

HEMATIT

Szinte csak csiszolva kapható, fémes fényű és nagy sűrűségű ásvány. Magas vastartalma miatt a vérrel kapcsolatos problémák orvoslására használják, vérszegénység, vashiány, érproblémák kezelésére, májregenerálásra, sebek gyógyulására javasolják.

Fizikai hatása:

A hematitot sokan „vérkőként” ismerik. Magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, még vérszegénység esetén is hatásosnak bizonyult.
Általában jó segítség a vashiánnyal szemben.
Segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el.
A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémák esetében.
Véd az érelmeszesedéstől, használatával a vérömlenyek és véralvadékok sokkal gyorsabban elmúlnak.
Aranyér esetén is alkalmazhatjuk.
Ez a kő fokozza a test regenerációs képességét, tehát hasznos segítség lábadozáskor.
Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését.
Elősegíti a sebek gyógyulását, még az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével.
A rendszertelen menstruáción is javít.
A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas.
A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.

Lelki hatása:

Használatával javíthatunk életminőségünkön és fokozhatjuk vitalitásunkat.

 Ösztönzi a dinamikát és aktiválja az akarat- és tetterőt.

 Támogatja az elalvást, életkedvet.

 Több életörömöt ajándékoz nekünk.

 Segít, hogy újra önállóak legyünk.

 Csökkenthetők vele a lelki görcsök.

 Kiszűri a káros sugárzásokat.

 Bátorságot ad és védelmet nyújt viselőjének.

 Magabiztosságot ad, gazdagítja az egyéniséget.

 Javítja összpontosítást és a lényegi meglátását.

 Élénkíti a memóriát, segítséget nyújt a tanulásban.

HOLDKŐ

Színe változatos, a fehér átlátszótól a halványbarnáig a sötétszürke átlátszatlanig ismert, az igazán értékesek a kékes-fehéres derengést mutató darabok. Az ezotériában a nők köve.

Fizikai hatása

Szabályozza a hormonháztartást, elősegíti a petefészek ösztrogén- és tesztoszterontermelését. Befolyásolja a menstruációs ciklust, kitűnő a menstruációt megelőző feszültségek enyhítésénél.

A változókorú nők is bizalommal fordulhatnak hozzá.

!!!!Fokozza a termékenységet, a szülés után serkenti a tej termelését.

A mirigyrendszert összehangolja, hat a nyirokmirigyre, pajzsmirigyre, tobozmirigyre, agyalapi mirigyre,  csecsemőmirigyre és a hasnyálmirigyre.

Hatással van a csontritkulásra, segít a bőr, haj, szemproblémáknál, emésztőrendszeri elváltozásoknál (főleg a hasnyálmirigy és máj betegségeinél).

Segít a nyirokrendszer daganatos megbetegedéseinél is.

Lelki hatása

Érzelmi bizonytalanságot ad és fejleszti az érzelmi intelligenciát. Oldja a félelmeket, harmóniát sugároz és nyugtatja a felhevült érzelmeinket. Megnyitja a tudatunkat és érzékennyé, érzőbbé tesz. Önfejű, erőteljes férfiak és nők számára egyaránt kiváló, mert lágyabbá, kedvesebbé, befogadóbbá válhatnak általa.Holdkórosság esetén is használhatjuk.  Nagyon jó kő a meditációkhoz és természetesen támogatja a harmóniát is.

HOWLIT

Fogyókúrázók ásványa! Azt hiszem mindenkinek ez jut eszébe először a howlitról.
Fizikai hatásai:
Óriási segítség a súlyproblémákkal küzdő emberek számára, a követ a fogyókúrázók köveként is ismerjük. Segít a fogyásban és salaktalanításban, mert élénkíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését.
Erősíti a hasnyálmirigyet és csökkenti a koleszterinszintet (ezért használhatjuk emésztési problémák és gyomorfájás esetén is)
Enyhíti a bélzavarokat, a gyomorémelygést és a hányingert.
Csökkenti a folyadékraktározást is.
Hatásosan oldja a görcsöket és kólikát, segít a feszültség okozta fejfájás és migrén esetében is.
Gátolja a véralvadást így csökkentve a trombózis veszélyét.
A howlitnak köszönhetően ismét feltöltődnek a szervezet magnéziumraktárai ezért ez a kő az izomzat számára is jó szolgálatot tesz.

Lelki:
Erősíti az akaratot és a kitartást.
Segíti a blokádok minden fajtájának leépítését, testben és lélekben egyaránt.
A howlit fehér színe magába foglal minden energiát, mint a fehér fény, mielőtt kibontakozhatnának belőle a színek spektrumai.
Higgadtságot és türelmet kölcsönöz, méregteleníti a testet és a lelket.

JÁDE

Ismét egy kedvenc ásványom! A szerencse egyik fantasztikus segítsége.

Színe a fehértől a feketéig ismert, a népszerű színei a zöld különböző árnyalatai, a halvány ibolya (levendula) és a fekete. Igen régóta népszerű drágakő, már az ókori Kínában nemzeti drágakőnek ismerték, mind a mai napig tart népszerűsége. Az ezotériában a jade erős hatással van a hólyag és a vese működésére.Visszaadja belső békénket és nyugalmunkat.

LELKI HATÁSAI: védő kő, távolt tartja a negatív, ártó energiákat!

a szerencse kövének is tartják, ami felébreszti a bennünk rejlő tudást

-stabilizálja az egyéniséget, növeli az önállóságot, de úgy hogy közben a barátságokat is mélyít

-nyugtatja az elmét, leegyszerűsíti és könnyebben átláthatóvá teszi az előttünk álló feladatokat

-az álom köveként mély értelmű, nagy szimbolikus jelentéssel bíró álmokat hoz

-A jade elősegíti a pénzzel kapcsolatos pozitív gondolkodást, valamint segít értékelni és okosan használni azt, amije van. Fokozza a pénzgyarapító beruházásokhoz szükséges kreativitást és vonzza a pénzt!

GYÓGYHATÁSA:

-tisztító kő, így serkenti minden kiválasztó szervünket, különösen a vesét.

-segít a veseproblémákon (erre utal a neve is: a jáde spanyol szó magyarul ágyékkövet jelent). Ezért is kiváló talizmánkő a Mérleg- jegy szülötteinek, hiszen nekik pont a vese az egyik legérzékenyebb testtájékuk!

-egyensúlyban tartja a test folyadékháztartását

-csillapítja a derékfájást

-újjászervezi a sejteket, ami különösen nagyobb sebesülések, műtéti beavatkozások után hasznos

-megszünteti az ingerlékenységet

JÁSPIS

Egy igazán változatos szépség.Többnyire színesek, ritkán egyszínűek. Ismert változatai : vörös jáspis,  tájképjáspis,  mookait (mokka) jáspis stb.

Fizikai hatása

A jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt.

Segíti az emésztést. Hasi gyulladás, felfúvódás esetében alkalmazható.

Erősítik a hólyagot.

Segít a vesebetegségek, a vesekő és a bélfekélyek esetében.

Jó  még a gyomorra, a májra.
Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert.
A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára.
Segít leküzdeni a vashiányt és a vérszegénységet.

A mirigyekre gyakorolt hatásuk jó,segít a méregtelenítésben.

Csillapítja a rosszullétet, erősíti a gyomrot és megakadályozza a hányingert.

Lelki hatása

Lendület kövének is nevezik, mert fokozza a kitartó erőnket. Mozgékonyabbá és dinamikussá tesz.

A jáspis  megnyugtat és kiegyensúlyozottá is tesz.

Növeli a lelkierőt, újult életerőt ad.

Elégedettséget és megértést hoz a házasságban, barátságban és a hivatásban.

Erősíti az önbizalmat, akaraterőt és a vitalitást.

Harmonizálja az egész testet és lelket, elűzi a negatív gondolatokat.

Kalcedon

 • légúti problémák esetén illetve tüdőprobléma esetén hatásos ásvány

 • erősíti a csontokat, csontvelőt, szívet, tüdőt.

 • csökkenti az érelmeszesedést

 • jót tesz a vérkeringésnek

 • kismamáknak hasznos segítség emlőgyulladásnál illetve a tejtermelést növeli

 • hormonális ciklust szabályozza így könnyebbé teszi klimaxot

 • csillapítja az éhséget

 • kommunikációt és koncentrációt erősíti

 • a nem verbális kommunikációt is javítja!

 • hasznos segítség vizsgáknál

Kalcit

Erős energiát adó ásvány. Nyugtatja a lelket, önbizalmat ad. Kálcium tartalma miatt erősíti a csontokat, ízületeket.Megelőzi a fogszuvasodást. Erősíti az immunrendszert. Gyorsítja a véralvadást,regenerálja a szöveteket. Így nagy segítség sebgyógyulásnál, műtétek után.Erősíti a memóriát!Távol tartja a negatív energiákat. Felerősíti az energiaküldést! Gyerekeknél segíti a növekedést.

KARNEOL

A karneol nagyon erős kő, ami vitalitást és bátorságot ad!

A KARNEOL LELKI HATÁSAI:

-Bátorságot, és jókedvet, lelki kimerültség esetén pedig új energiát ad. Növeli a kreativitást  és a kitartást

-Javítja a problémamegoldó készséget, az emlékezetet, és a megfigyelő képességet

-Kiélesíti a koncentrációt

-Eloszlatja az apátiát és a szellemi tompultságot.

-Oldja a félelmet a haragot  és a depressziót

-Fokozza a nemi vágyat, az ösztönöket, az érzelmeket, és segít a párkapcsolaton belül megértőbbnek lenni, vagy épp megnyílni a másik fél felé.

GYÓGYHATÁSA:

-nagymértékben fokozza a termékenységet!!!

-segít impotencia és meddőség esetén

-csillapítja a szülési fájdalmakat, így megkönnyíti a szülést, de jó „női betegségek” kezelésére is pl. petefészek gyulladás, ciszta, görcsös menstruáció

-képes lehúzni a  lázat!

-méregtelenít, segíti a máj, a vese, epe és a lép harmonikus működését

-javítja a bélműködést, oldja a bélgörcsöket és javít a székrekedésen, és minden egyéb  emésztőrendszeri tüneten.

-hatással van a vérrendszerre, javítja a keringés, a vérnyomást, elállítja a vérzést (pl. orrvérzés), csökkenti a visszereket, erősíti a vénákat. Oldja a vérrögöket, és a véraláfutást

-csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, javítja a szervezet tápanyag- és vitaminfelvételét

-jó fogínysorvadásra, és fogínyvérzésre

-jó bőrbetegségek, és égési sérülések kezelésére, mivel gyorsítja a sebgyógyulást

-jó csalánkiütésre is

-csökkenti a reumatikus fájdalmakat, hasznos az ízületi gyulladás és az idegfájdalmak kezelésében.

-jó tüdőgyulladáskor

-jó a vesét érintő betegségekkor pl. felfázás, véres vizelet

-véd a röntgen- és egyéb sugárzások ellen

KORALL

A KORALL ősidők óta erős védőkő. A vörös korall például az anyaságot szimbolizálja. Eleink úgy tartották, hogy minden várandós kismamának hordania kell egy vörös korall nyakláncot. Biztosítja a gyermek egészséges fejlődését az anyaméhben, és a szeretet meleg rezgése egész életében megmarad.
A VÖRÖS KORALL hatásos vérszegénység, vérkeringési zavarok, meddőség, rendszertelen menstruáció és veszélyeztetett terhesség ellen. Növeli a szexuális vágyat és megkönnyíti a szülést.

Kunzit

 • segít oldani a korlátainkat

 • segít megbocsátani

 • szembesít gondolataim és érzéseim káoszával

 • növeli az életerőt

 • szervezet erősítésére

 • memória javítására

 • segít a várandósság és az anyaszerep elfogadásában, könnyebbé teszi a várandósság idejét

 • neki van talán a legerősebb hatása szívcsakrára

 • erősíti a szívet

 • szabályozza a vérkeringést

 • pajzsmirigyműködést szabályozza

 • csökkenti a trombózis veszélyét

 • hatással van az ízületi bántalmakra

 • feszültségoldó

 • fogfájásra

LABRADORIT

Első ránézésre nem a legszebb a labradorit , azonban fényben a szivárvány minden színét láthatjuk benne.
Fizikai hatása:
Jó hatással van az agyi rendellenességekre, szemproblémákra.
A hormonháztartást szabályozza.
Jó társ izomproblémákra.
Hatékonyan csökkenti a vérnyomást.
 
Lelki:
-oldja a feszültséget
-segít elfogadni önmagunkat
-távol tartja a negatív támadásokat
-eloszlatja a félelmet, a bizonytalanságérzetet
-az átalakulás ásványa
 
 

LARVIKIT

Lelki:  Csökkenti az izgalmakat, józanná és semlegessé tesz.
 Segít áttekinteni és tisztázni a bonyolult helyzeteket.

Testi: salaktalanítja a szöveteket, megnyugtatja az idegeket, hűsít, és csökkenti a vérnyomást.Méregtelenít.

 

LAPIS LAZULI (LAZURIT)

 
 

 

Jó hatással van a nyaki  és homloktájéki panaszokra.

Javítja a mirigyek a pajzsmirigy működését.

Erősíti a szemet.

Erőt ad a testnek, elmének, és az öntudatnak.

Enyhíti a fájdalmat, különösen a migrénes fejfájással együtt járót.

Hat a csontvelőre.

Az immunrendszerre is egyaránt jó hatással bír.

Megszünteti a halláskárosodást.

Tisztítja a vért.

Enyhíti az álmatlanságot a szédülést .

Csökkenti a vérnyomást.

Önbizalom növelő.

LÁVAKŐ

A lávakőnek erős gyógyító és energiát adó hatása van.

Salaktalanítja, megtisztítja a sejteket. Rendkívül magas ásványi anyag tartalma miatt általános frissítő, nyugtató hatású. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít és lazítja az izmokat. Enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek. Jó hatással van a vegetatív idegrendszerre és az anyagcsere folyamatra. Segítségével fokozható az önbecsülés, kifejezőkészség, és a szeretet képessége. Lelkünkbe világosságot hoz.

Lepidolit

 • stressz leküzdésében

 • hiperaktivitás enyhítésében

 • bőrbetegségek estén

 • erősíti a kötőszövetet

 • fertőzéseket segít leküzdeni

 • újjáépíti a DNS-t

 • epilepszia és az Alzheimer-kór esetén segítség

 • enyhíti az idegzsábával járó fájdalmat

 • ízületi problémák estén

 • kitűnő a klimax idején

 • enyhíti az alvászavarokat

Macskaszem

A macskaszemnek mágikus tulajdonságai vannak. Eloszlatja a negatív energiát az aurából, és védelmet nyújt. Önbizalmat, boldogságot, derűt és szerencsét hoz.  Alkalmazhatjuk a szem betegségeinek kezelésében.
Erősíti a szívet és a légutakat.Oldja az artériák meszesedését is. A májra gyakorolt hatásának köszönhetően segíti a szervezet méregtelenítési folyamatát.

MALACHIT

 
 A malachitot a gennyesedések és a gyulladások minden fajtája ellen használhatjuk.
 A túlerőltetett szem fáradtságát is enyhíti.
A malachit erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását.
Aktiválja a test öngyógyító folyamatait.
Erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a szívritmust.
Hatásos szívgyengeség, szívfájás, szívneurózis és erős szívdobogás esetén.
Női panaszok, fájdalmas menstruáció vagy menstruációs zavarok esetében szintén használhatjuk, de szülés megkönnyítésére is alkalmas.
A félénk, tartózkodó, bizonytalan emberek számára nagyon hatásos ez a kő.
Javítja a kitartó képességet.
 

Napkő

 • porcproblémákra, reumára,  köszvényre

 • serkenti az öngyógyító képességeket

 • torokgyulladásra , asztmatikus megbetegedésekre

 • gyomorfekélyre és  vesepanaszokra

 • erősíti a vegetatív idegrendszert

 • erősíti a szívet

 • kiváló epilepsziára

 • gyulladásra

 

OBSZIDIÁN

GYÓGYHATÁSA: legfőbb hatása, hogy felfedi a rendellenességek okát!

-fizikai szinten is segít az emésztésben és a méregtelenítésben

-csillapítja az ízületi gyulladást, az elmeszesedések miatti fájdalmat

-jót tesz a vérkeringésnek, felmelegíti a hideg végtagokat is

-jó prosztatanagyobbodás ellen

-blokkolja a geopatikus stressz, és magába szívja a környezeti szennyeződéseket

 

LELKI HATÁSAI: Erős védő kő, páncélt von körénk a negatív hatásokkal szemben!

-mivel a hirtelen hűlés hatására az obszidián nem tud kikristályosodni, így minden olyan energiát képvisel, aminek nincsenek határai, nincsenek korlátai

rendkívül gyorsan és nagy erőkkel fejti ki a hatását

igazságot feltáró tulajdonságokkal rendelkezik! Segít lejutni a problémák gyökeréig, és az ott felszabadított energiákat egészségesen beépíteni a személyiségbe.

-negatív, vagy számunkra kellemetlen érzéseket is felszínre hozhat, de segít elfogadni és megemészteni még a legnehezebb helyzeteket is

-világosságot ad a tudatnak, mert segít kideríteni, hogy kik is vagyunk valójában és ösztönzi a személyiséget a további fejlődésre

-elmélyíti, és megtisztítja az érzelmeket

-éjszakára az ágy mellé helyezve nyugtató hatása van, oldja a feszültséget

ÓNIX

Az ónix gyógyhatása

Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, így például Alzheimer – kór, epilepszia.

Az ónix összpontosítja a szellemet, világossá teszi a gondolatokat és segíti a logikus gondolkodást.

Javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást.
Hat a fülre, ezért alkalmazzák belsőfül betegségek, fülzúgás, nagyothallás vagy hallás romlása esetében is.
Használhatjuk a szem könnyezése vagy látásgyengeség esetén is.

Hatással van minden daganatféleségre.

Az ónix véd a negatív befolyásoktól és energiáktól, csökkenti befolyásolhatóságunkat, segíti a természetes egót, megszünteti a negatív érzelmeket.

Bánat és melankólia  esetén is hatásos. Segít a ragaszkodás legyőzésében és a felesleges dolgok elengedésében. Figyelemre, kitartásra és érvényesülésre tanít.

Az ónix erősíti immunrendszerünket, véd a fertőzésektől.

Lelki hatása:

Segít, hogy legyőzzük a szükségtelen ragaszkodásunkat és a felesleges, lényegtelen dolgokat elengedjük.

Az ónix a mindennapi életben a fegyelmet és a kitartást, a kivitelezésre való képességet támogatja.

Az ónix hozzásegít, hogy újra tisztába legyünk valódi céljainkkal és nyugodtan, a siker tudatában kezdjünk hozzá a megvalósításához.

Prehnit

 • szeretet köve

 • gyógyítja a gyógyítókat

 • erősíti a belső tudást

 • segíti a spirituális fejlődésünket

 • védelmezi az aurát

Peridot

 • bőr (ekcéma,herpesz,kiütés,pikkelysömör)

 • gyomor,bél,bélgyulladás

 • székrekedés,felfúvódás

 • epe

 • méregtelenítés

 • epilepszia

 • köszvény

 • reuma

 • depresszió

 RODONIT

 

Rodonit érzelmileg kiegyensúlyoz, táplálja a szervezetet. Megvan az a képessége, hogy mindennek megmutatja a két oldalát. Serkenti, tisztítja és hatékonnyá teszi a szívet és a szív csakrát.  Azt tartják róla, hogy erősíti a mantra alapú meditációt, és sokkal szorosabban összekapcsolja a lelket a rezgéssel.

 

Gyógyhatás :
A rodonitot autoimmun betegségek, genetikus betegségek, pajzsmirigyzavarok, hegesedési zavarok, asztma, ekcéma, gyomorfekély, de sclerosis multiplex vagy Parkinson – kór esetében is használhatjuk.
Hatásos a csontritkulással szemben is.
Hatására felgyorsul a sejtképződés, elmúlnak a vérzések, meggyógyulnak a sebek.
Harmonizálja a szív csakrát, ezért keringési és szívproblémák esetében is jó szolgálatot tesz.
A rodonit erősíti a csontokat és a csontszöveteket, ezért izommerevedés vagy feszültségek esetében is használható.
Segíti a szervezet méregtelenítését..
Enyhén aktiváló energiája a testet és a lelket egyaránt harmonizálja.
Megszünteti a félelmet, bátorságot ad.

Segítségével a lelki sebek éppoly hamar begyógyulnak, mint a testiek.

RODOKROZIT

A szeretet, a szerelem, a szív és a gyengédség köve 🙂
Kitűnő a hatása van a szívre és a kapcsolatokra!
Erősíti a szívet és a szemet is.
Megtisztítja a keringési rendszert.
Javítja a vérellátást és szabályozza a vércukor szintet.
Stabilizálja a szívverést.
Trombózis ellen  is hat.
Enyhíti az asztmát és a légzési problémákat.
Fokozza a figyelmet, növeli a teljesítőképességet, alvászavarok és kimerültség esetében nagy segítség.
Segíti a hasnyálmirigy és a lép működését . 
Megszünteti a különböző bőr problémákat és a pattanásokat.  

 

RÓZSAKVARC

A másik kedvencem !Szív , szerelem, boldogság ásványa 🙂  Ez a második kötelező ásvány minden Hölgynek!

A legnépszerűbb ásványok egyike, a hegyikristály és az ametiszt testvére.  Színét mangántartalmának köszönheti, bizonyos lelőhelyek anyaga tartós napfénynek kitéve kifakulhat, sápadttá válik.
Az ezotériában a legismertebb csakrakő, a szívcsakra legfontosabb köve. A barátság, a szeretet és a szerelem  köve, sokféle betegség megszüntetésére használják széleskörűen. Az egyik legjobb energiát adó kő.

Fizikai hatása

Óvja a női és férfi nemi szerveket.

Regenerálja a vért.Erősíti a szívet és harmonizálja a szívritmust .

Támogatja a termékenységet.

Erősíti az idegeket, segít az alvási zavarok, álmatlanság esetében.

Segít a mozgási és egyensúlyi zavaroknál.

Minden női betegség esetén segít.

Segít a vérszegénység, a kelések és a angina pectoris esetében.

Asztmánál, náthánál és alacsony vérnyomásnál is segít.

Lelki hatása

Hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja.

Erősíti a szépérzékünket.

Rendezi az érzelmeket, erősíti az akaraterőt, higgadtságot ad, erősíti az önmagunkba vetett bizalmat.

Fokozza a romantikát.

Segít a harag feldolgozásában, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot.

Segít az érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen.

Elbizakodottság ellen is hatásos.

Megszünteti a lelki terheket és a rémálmokat.

Elnyomja a bosszúság érzését, erősíti a megbocsátást.

Megtanít önmagunk elfogadására, megnyitja szívünket a szeretet felé. Önbizalmat ad!

Rubin Zoizit

A zöld színű kőzet amitől igazán népszerű lett, hogy benne néhol fellelhető, átlátszatlan, világos vagy élénkpiros rubin: ez utóbbi változata a legkeresettebb.

Fizikai hatása:

-erősíti az immunrendszert

-stresszoldó

-segíti a sejtek regenerálódását

-hatásos gyulladásgátló

– jótékonyan hat a női és férfi nemi szervek működésére( potenciára és a termékenységre) 

-méregteleníti a szöveteket és semlegesíti az esetleges túlsavasodást

-betegség vagy súlyos lelki terhelés esetén a lábadozást, erőgyűjtést támogatja

Lelki

-negatív energiákat pozitívvá alakítja át

-zoizit  segíti a  vágyak és elképzelések valóra váltását 

-segít megvalósítani ötleteinket

– kreatívvá és alkotó kedvűvé tesz 

Rutilkvarc

 • energiával tölti fel az aurát

 • új ötleteket és élettervet hoz

 • depresszió ellen

 • allergiára

 • szívbántalmakra

 • erősíti a légzőszerveket

 • segít asztmánál

SZODALIT

Jellegzetességei: a szodalit egyesíti a logikát a megérzéssel, a magasabb rendű tudatból a fizikai szintre hozza az információkat. Serkenti a tobozmirigyet és a harmadik szemet, elmélyíti a meditációt. Ha szodalitot használunk meditációhoz, a tudat képes megérinteni azokat a körülményeket, amelyek közé kerülünk. Ez a kő igazságszeretetre nevel és arra, hogy legyenek elveink; s egyben lehetővé is teszi, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és kiálljunk a meggyőződéseinkért.

Különösen előnyös az a kő csoportmunkákhoz, mivel harmóniát és a célok iránti szolidaritást biztosít. A csoport tagjai között növeli a bizalmat, a bajtársiasságot és a kölcsönös egymásrautaltságot.
Kitűnő a tudat számára is. Megszünteti a szellemi zűrzavart és alárendeltséget. Elősegíti a racionális gondolkodást, az objektivitást, az igazságot és az intuitív érzékelést, az érzések szavakba öntésével együtt. Mivel nyugtatja az elmét, lehetővé teszi az új információk befogadását. A szodalit elősegíti a régi keletű mentális programozások és a merev gondolkodási minták elengedését, hogy ezzel adjunk helyet az újfajta meglátásoknak a gyakorlatban is.
Lelki: érzelmi egyensúlyt biztosít, és enyhíti a pánikrohamokat. Átformálja az örökké védekező vagy túlzottan érzékeny személyiséget, megszünteti azoknak a forrását, amelyek visszatartanak attól, hogy a valódi önmagunk legyünk. Növeli az önbecsülést, az önbizalmat; megkönnyíti önmagunk elfogadását.
Gyógyhatása: a szodalit egyensúlyban tartja az anyagcserét, egyaránt megszünteti a kalciumtöbbletet és a hiányt is, tisztítja a nyirokrendszert és a szerveket, serkenti az immunrendszert. Jótékonyan hat a sugárzás okozta sérülésekre és az álmatlanságra. Gyógyítja a torkot, a hangszálakat és a gégét.Hasznos a rekedtségre és az emésztési rendellenességekre. Csökkenti a lázat, a vérnyomást, és serkenti a folyadékfelszívódást a szervezetben.Használják a szodalitot a látás javítására, a szem gyulladásának eseteiben, retinaproblémák kezelésére.

Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák esetében. Ekcémára is hasznos segítség!

 

 TIGRISSZEM

Fontos ezoterikus kő, napfonat-csakra, talizmánkő szerepe is van. Erősíti a légutakat és a tüdőt, ízületekre és a csontozatra jó hatással van.  Javítja a koncentráló képességet, döntési képességet aktiválja. A bizalom és megértés képességének fejlesztésére használják.

A TIGRISSZEM GYÓGYHATÁSA

A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást.

Melegíti testet és segít, hogy hamarabb kilábaljunk a náthából.

Javítja a látást, mert feloldja a tisztánlátást akadályozó érzelmi gátlásokat.

Enyhíti az asztmás tüneteket is.

Hatással van az ízületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott.
Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben.

A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, de epilepszia és skizofrénia vagy paranoia, üldözési mánia és szellemi eltévelyedések ellen is hasonlóan jó segítség.
A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában.

A TIGRISSZEM LELKI HATÁSAI

A tigrisszem arra tanít minket, hogy ez a vágyunk csak akkor teljesül, ha nyitottak és mozgékonyak maradunk ahelyett, hogy konvekciókba merevednénk, vagy rég elmúlt vágyak beteljesüléséhez ragaszkodnánk.

A tigrisszem tekintetünket önmagunkba, legmélyebb bensőnkbe irányítja. Megértőbbé tesz, gondolkodásunkat friss kreativitással, elevenséggel, nagyobb áttekintéssel gazdagítja. Hatására ismét nyitottabbá válunk a céljaink beteljesüléséhez közelebb vivő sokféle lehetőségre.

A tigrisszem azt mutatja meg, hogy az élet folyamatos mozgásban van.Felszólít minket, hogy menjünk tovább, nézzünk mélyebbre, míg saját bensőnkben meg nem találjuk az aranyló bőség kincsét, mely meleget, boldogságot és biztonságot ad.

 TURMALIN

Erősíti az önbizalmat

Erőt ad új terveinkhez

Kifejti hatását az érelmeszesedéssel szemben

Hangulatjavító

Segít az egyensúlyproblémáknál

Serkenti az immunrendszert

Méregtelenít

Kiegyensúlyozza a csakrákat

Tisztítja az aurát

Enyhíti a félelmet

Légzési panaszokra

Tisztítja a vért

Paranoia és diszlexia esetén

Oldja a feszültséget

Fekete turmalin -sörl

Hihetetlen hatalmas ereje van. Egyik legerősebb védelmező ásvány. Földeli az energiát és növeli az aktivitásunkat. Ezen kívül az általános turmalin hatásával is rendelkezik.