Védelmező csodás érem

2300 Ft

Cikkszám: autcs Kategória: Címkék: ,

Leírás

Védelmező Csodás érem
A nevet nem én adtam! Olvassátok el a történetét! Autós függőt készítettem az éremből. Rózsakvarc és hegyikristály erősíti.

“1830. november 27-én a Szűzanya megjelent egy irgalmasrendi szeminárnővérnek Párizsban, amikor ő éppen elmélkedését végezte. Egy mindenkinek szóló és népszerű megbízatást adott neki: “Készíttessetek érmet az általam megadott módon. Akik viselni fogják, nagy kegyelmeket kapnak… bőséges kegyelmekben részesülnek, akik bizalommal hordozzák.”

Az érem 2 év múlva jelent meg De Quélen párizsi érsek jóváhagyásával. Elterjedését számos gyógyulás és feltűnő megtérések kísérték, így a köznyelv csakhamar “csodáséremnek” nevezte el.
.
1836-ban Párizs érseke vizsgálatot rendelt el a Mária-jelenések és az érem hatásainak ügyében. Tizenkilenc ülés eredményeképpen számtalan eskü alatt vallott tanúságtétel és bizonyíték figyelembevétele után megállapítást nyert a jelenések valódisága és az érem által végbement csodák hitelessége. “A rendkívüli gyorsaság, amellyel az érem elterjedt – mondja a hivatalos jelentés – az előállított és terjesztett érmek rendkívüli mennyisége, a kéretlen és meglepő jótétemények és páratlan kegyelmek, melyeket az éremben bízó hívek nyertek el megerősíti a jelenések valódiságát és az érem terjesztésének jóváhagyását. Ezért az érsek pásztori körlevélben ajánlotta a híveknek az érem viselését, és a rajta szereplő fohász napközbeni ismételgetését: “Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!”

Az üzenet: „A Szent Szűz félgömbön állt. Hófehér ruhája a hajnalpír színében játszott. Kezében egy kisebb gömböt ajánlott fel Istennek: E gömb jelenti az egész világot, és minden egyes embert. A Szűzanya ujjain ékköves gyűrűk fényt sugároztak a földre: ´Ezek a kegyelmeket jelentik, melyeket azokra árasztok, akik kérik.´ Majd eltűnik a kis gömb. A Szent Szűz anyai szeretettel tárja kezét a föld felé, alakja köré ovális keret képződik a felírással: Ó, bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, akik hozzád menekülünk! ´Készíttess érmeket erre a mintára. Akik bizalommal hordják, sok és nagy kegyelemben részesülnek´ – hallom a megbízást, majd megfordul a kép. Nagy M betűt látok kereszttel, alatta a két Szent Szív: Jézusé töviskoszorúval és Máriáé tőrrel átszúrva. Az egészet 12 csillag veszi körül. Amikor arra gondolok, hogy nem kell-e ide is felírás, hallom a feleletet: ´az M és a két szív eleget mond´ – ezzel a jelenés véget ért.”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Védelmező csodás érem” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tizenegy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..